Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ GAME OF THRONES ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ UPDATE ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ UPDATE

ΟΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ GAME OF THRONES ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ UPDATE ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ UPDATE



Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
   10-5-2016

Στην Ευρώπη σήμερα κυριαρχεί όπως φαίνεται καθαρά πολιτικά η Γερμανία. Με ηγέτες την Μέρκελ και τον Σόιμπλε και μία διεφθαρμένη ή ανίκανη και «αστεία» ηγεσία (π.χ. Ολάντ στην Γαλλία) στην «κεντρική πόλη-πρωτεύουσα» των Βρυξελλών κυριαρχεί στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, καταπιέζοντας ανηλεώς τους πολίτες των κρατών της (κυρίως του νότου και των βαλκανίων) υπό την ηγεσία μίας ανηλεούς και καταπιεστικής κεντρικής Ευρωπαϊκής διακυβέρνησης, ερχόμενη παράλληλα σε σύγκρουση με δυνάμεις τόσο βόρεια (π.χ. Ρωσία, Ρουμανία), όσο και ανατολικά αυτής (Κίνα), καθώς και δυτικά της και εντός της (με ΗΠΑ και κράτη της ΕΕ, π.χ. της Ιταλίας εντός του Δυτικού κόσμου-στρατοπέδου). 

Αντίστοιχα και στην τηλεοπτική (αλλά και μυθιστορηματική) σειρά Game of Thrones το κοινό βασίλειο (των 7 ενωμένων βασιλείων)  κυριαρχεί όπως φαίνεται καθαρά στην αντίστοιχη πολιτική σκηνή. Με ηγέτες την Σέρσει και Τάγουιν Λάνιστερ και μία διεφθαρμένη ή ανίκανη και «αστεία» ηγεσία (π.χ. Μέις Ταιρέλ στα εδάφη των Ταιρέλ) στην «κεντρική πόλη-πρωτεύουσα» του Kings Landing κυριαρχεί στην περιοχή αυτή, καταπιέζοντας ανηλεώς τους πολίτες των κρατών της (κυρίως των βόρειων Ταλλυ) υπό την ηγεσία μίας ανηλεούς και καταπιεστικής κεντρικής διακυβέρνησης, ερχόμενη παράλληλα σε σύγκρουση με δυνάμεις τόσο βόρεια (π.χ. Σταρκ-Άρρυν), όσο και ανατολικά αυτής (Άεγκον-Ντενέρυς Τανγκάριεν) καθώς και δυτικά της και εντός της (Γκρειτζόι και τον λαό του Kings Landing αλλάπ.χ. και των Μπαράθεον εντός του ίδιου τους του στρατοπέδου). 
Ο δυτικός κόσμος το τελευταίο διάστημα διάστημα (μετά την ηγεμονία του γυναικά και γλεντζέ προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον) κυβερνούταν πρώτα από τον αλαζόνα και ανόητο Τζορτζ Μπους, και ύστερα από τον υποκριτή και ουσιαστικά μαριονέττα των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων των ΗΠΑ Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα, ο οποίος ενώ παρίστανε τον καλό αποδείχθηκε αδύναμος και μεγάλος υποκριτής και καταπιεστής τόσο των πολιτών των ΗΠΑ, της ΕΕ αλλά και όλων των μη  μουσουλμανικών μειονοτήτων-εθνοτήτων αλλά και θρησκευτικών μειονοτήτων της Μέσης Ανατολής (με κύριο σκοπό την υποταγή της ΕΕ μέσω της TTIP για  την Ευρώπη και της TTP για τις χώρες του Ειρηνικού). Παράλληλα μία σύγκρουση που ξέσπασε εντός του δυτικού κόσμου με την Μέρκελ από την μία πλευρά και την Λαγκάρντ (συνεπικουρούμενη κρυφά και από την βασίλισσα της Αγγλίας) είχε σαν αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του δυτικού κόσμου και συνεχείς δολοπλοκίες και αγώνες για την εξουσία.

Αντίστοιχα το κοινό βασίλειο των 7 βασιλείων του Γουέστερος (μετά την ηγεμονία του γυναικά και γλεντζέ βασιλιά Ρόμπερτ Μπαράθεον) κυβερνούταν πρώτα από τον αλαζόνα και ανόητο Τζόφρυ Μπαράθεον, και ύστερα από τον ουσιαστικά μαριονέττα των μεγάλων ονομάτων και εκπροσώπων των συμφερόντων της οικογένειας του Τόμμεν Μπαράθεον, ο οποίος ενώ φαίνεται καλός αποδείχθηκε αδύναμος και (άθελα του) καταπιεστής τόσο των πολιτών του Kings Landing, αλλά και όλων των μη υπαγόμενους στους Λάνιστερ  μειονοτήτων-εθνοτήτων αλλά και θρησκευτικών μειονοτήτων της περιοχής. Παράλληλα μία σύγκρουση που ξέσπασε εντός του βασιλείου με την Σέρσει Λάνιστερ από την μία πλευρά και την Ολλένα Ταιρέλ (είχε σαν αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του βασιλείου και συνεχείς δολοπλοκίες και αγώνες για την εξουσία.
Ανάμεσα σε όλα αυτά τα γεγονότα υπήρξε μία μεγάλη αναταραχή στην Ανατολή και κυρίως στην Μέση Ανατολή και η άνοδος μίας ακραίας θρησκευτικής και πολιτικής ιδεολογίας, της ISIS, η οποία ευαγγελίζονταν την ένωση όλων των μουσουλμανικών κρατών υπό την ηγεσία μίας ψευδο-«μεσσιανικής φιγούρας» του Μάχντι (ο οποίος πιστεύουν πως θα σώσει τον κόσμο μετά από μία αποκαλυπτική τελική μάχη, θα υποτάξει με βία και πολέμους όλο τον κόσμο στο ισλάμ και θα εγκαθιδρύσει την παγκόσμια «ειρήνη»), και την επέκταση της (με ειρηνικά και βίαια μέσα) σε όλο τον κόσμο (και την ευγενική καθοδήγηση και βοήθεια της Σαουδικής Αραβίας «ιδιοκτήτριας» των ιερών τόπων του ισλάμ,  της Μέκκας και της Μεδίνας ), με αποτέλεσμα την αρχική εγκαθίδρυση και επέκταση της στην Μέση Ανατολή με την παράλληλη σφαγή των εκεί μη μουσουλμανικών εθνοτήτων αλλά και θρησκευτικών μειονοτήτων, πολλά μέλη των οποίων αναγκάστηκαν να βρουν καταφύγιο στην περιοχή της Δύσης και της ΕΕ (αλλά και πολλοί φανατικοί μουσουλμάνοι μέλη της ISIS μαζί με αυτούς με σκοπό την διάδοση της ιδεολογίας τους, αλλά και σαμποτάζ).
Ανάμεσα σε όλα αυτά τα γεγονότα υπήρξε μία μεγάλη αναταραχή στην περιοχή της Ανατολής στην σειρά Game of Thrones, στο Έσσος και κυρίως η άνοδος μίας ακραίας θρησκευτικής και πολιτικής ιδεολογίας, του Ριλ’ Χορ, του «κόκκινου θεού», η οποία ευαγγελίζονταν την ένωση όλων των κρατών υπό την ηγεσία μίας ψευδο-«μεσσιανικής φιγούρας» του Αζόρ Αχάι (ο οποίος πιστεύουν πως θα σώσει τον κόσμο μετά από μία αποκαλυπτική τελική μάχη, θα υποτάξει με βία και πολέμους όλο τον κόσμο στον «κόκκινο θεό», και θα εγκαθιδρύσει την παγκόσμια «ειρήνη»), και την επέκταση της (με ειρηνικά και βίαια μέσα) σε όλο τον κόσμο (και την ευγενική καθοδήγηση και βοήθεια της ανώτερης ιερατικής κάστας  του τέμπλου του Βολάντις ), με αποτέλεσμα την αρχική εγκαθίδρυση και επέκταση της στην Ανατολή με την παράλληλη σφαγή των εκεί μη «κόκκινων» εθνοτήτων αλλά και θρησκευτικών μειονοτήτων, πολλά μέλη των οποίων αναγκάστηκαν να βρουν καταφύγιο στην περιοχή του Γουέστερος και των εφτά βασιλείων (αλλά και πολλοί οπαδοί του «κόκκινου θεού» μαζί με αυτούς με σκοπό την διάδοση της ιδεολογίας τους).
 Οι σφαγές στην Μέση Ανατολή, οι πρόσφυγες που ήρθαν από αυτές στην Δύση και την ΕΕ,  αλλά και η μεγάλη μάζα των παράμενα εισερχόμενων μουσουλμάνων-λαθρομεταναστών, τα προβλήματα (κοινωνικά-οικονομικά-θρησκευτικά-πολιτικά) που αυτοί δημιούργησαν, η αδυναμία και μη θέληση τους για αφομοίωση, οι βιαιότητες κατά των ντόπιων, αλλά και η προσπάθεια σε πολλές περιπτώσεις μιας βίαιης επιβολής των θρησκευτικών του πιστεύω και εθίμων στον ντόπιο πληθυσμό, είχαν σαν αποτέλεσμα την άνοδο κινημάτων που σαν σκοπό είχαν αρχικά την προστασία των ντόπιων και των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων που έλαβαν άσυλο στην ΕΕ, αλλά τα οποία στην συνέχεια ριζοσπαστικοποιηθήκαν και στράφηκαν με ζήλο κατά των βίαιων μουσουλμάνων-λαθρομεταναστών σε μία προσπάθεια άμυνας εναντίον τους και προστασίας των χωρών και των παραδόσεων τους (π.χ. Ουίλντερς σε Ολλανδία, Λεπέν σε Γαλλία, Φαράτζ σε Αγγλία, Στράσε σε Αυστρία, Γκρίλλο και ο πρώην υποψήφιος του ΚΚΕ Ιταλίας και νυν με την ακροδεξιά, όπως έκανε και ο Μουσολίνι, Ματέο Σαλβίνι στην Ιταλία, ή ο Μπερντ Λούκε, η Φράουκε Πίτρι, η ο ακροδεξιός και ακραία φιλορώσος, και κατά πολλούς πρώην «κοιμώμενος» και νυν «ενεργός» πυρήνας για την δημιουργία προβλημάτων, που άφησε η KGB και ο τότε σταθμάρχης στην Δρέσδη Βλάντιμιρ Πούτιν, Λουτς Μπάχμαν).
Οι σφαγές στην Ανατολή, οι πρόσφυγες που ήρθαν από αυτές στο Γουέστερος,  αλλά και η μεγάλη μάζα των ερχόμενων οπαδών του «κόκκινου θεού», τα προβλήματα (κοινωνικά-οικονομικά-θρησκευτικά-πολιτικά) που αυτοί δημιούργησαν, η αδυναμία και μη θέληση τους για αφομοίωση, οι βιαιότητες κατά των ντόπιων, αλλά και η προσπάθεια σε πολλές περιπτώσεις μιας βίαιης επιβολής των θρησκευτικών του πιστεύω και εθίμων στον ντόπιο πληθυσμό (π.χ. υπό τον προσηλυτισμένο σε αυτούς βασιλία Στάννις Μπαράθεον), είχαν σαν αποτέλεσμα την άνοδο κινημάτων που σαν σκοπό είχαν αρχικά την προστασία των ντόπιων και των μειονοτήτων που έλαβαν άσυλο στο Γουέστερος (οι οποίοι δεν ήταν οπαδοί του «κόκκινου θεού»), αλλά τα οποία στην συνέχεια ριζοσπαστικοποιηθήκαν και στράφηκαν με ζήλο κατά των βίαιων οπωδών του Ριλ’ Χορ  σε μία προσπάθεια άμυνας εναντίον τους και προστασίας των χωρών και των παραδόσεων τους (π.χ. το κίνημα των Sparrows σε πολλές περιοχές του Γουέστερος και στο Kings Landing, με προεξάρχοντα πρώην μέλη μεγάλων οικογενειών, όπως τον Λάνσελ Λάνιστερ).
Ανάμεσα σε όλη αυτή την κατάσταση υπήρξε στην «ιερή» για τους δυτικούς πόλη του Βατικανού, μία σειρά σκανδάλων, τα οποία επέφεραν ύστερα από πιέσεις την πτώση και παραίτηση από την ηγεσία του κρατιδίου και του τίτλου του πάπα του τότε πάπα Βενέδικτου, και την αντικατάσταση του από τον νέο Αργετίνο πάπα Φραγκίσκο. Αυτός προερχόταν από το τάγμα των Ιησουιτών, και αρχικά επέδειξε μία στάση «μετριοφροσύνης», «αγάπης» σε όλους, «ανεκτικότητας», χιούμορ, τάση για απλότητα και κατά του πλούτου (με τους συνεχείς λόγους του κατά των πλουσίων, την προτροπή για αλληλεγγύη και βοήθεια στους φτωχούς, αλλά και την οικιοθελή αποχώρηση του από τα  «ακριβά» διαμερίσματα του Βατικανού και την μετακίνηση του σε πιο «ταπεινά»). Σύντομα επέδειξε όμως το πραγματικό πρόσωπο του με την μέχρι τώρα στήριξη των ναζιστικών καθεστώτων της Ουκρανίας, αλλά και την ελάχιστη (για την ώρα τουλάχιστον) στήριξη των χριστιανών της Μέσης Ανατολής (αν και αυτό μπορεί να αλλάξει τελικά αν οι ισλαμιστές στραφούν καθαρά κατά των συμφερόντων του πάπα. Τότε ο πάπας μπορεί και να στηρίξει ακόμα και την άνοδο ακροδεξιών αντιισλαμικών κινημάτων στην ΕΕ και στην Δύση για την προστασία των συμφερόντων του, σαν αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω, πιθανώς υπό κοινή ηγεσία, κάτι που μπορεί να βρει και ευήκοτα ώτα, μιας και σε πολλές παραδόσεις πολλών χωρών της ΕΕ αλλά και της Δύσης γενικότερα, υπάρχει η αναμονή για μία σωτήρια «μεσσιανική» φιγούρα, που θα εμφανιστεί όταν θα τον έχει ανάγκη ο λαός της χώρας που εκπροσωπεί ή και όλη η Ευρώπη και θα καταφέρει μέσω του πολέμου να σώσει τους λαούς και να τους επιφέρει δόξα, Wikipedia-king in the mountain).
Κατά τον ίδιο τρόπο στο Γουέστερος, ανάμεσα σε όλη αυτή την κατάσταση υπήρξε στην «ιερή» για τους κατοίκους της χώρας πόλη του Kings Landing, μία σειρά σκανδάλων, τα οποία επέφεραν ύστερα από πιέσεις την πτώση και παραίτηση από την ηγεσία του κρατιδίου και του τίτλου του προηγούμενου High Septon στην σειρά, και την αντικατάσταση του από τον High Sparrow. Αυτός προερχόταν από το τάγμα των sparrows (σπουργιτιών), και αρχικά επέδειξε μία στάση «μετριοφροσύνης», «αγάπης» σε όλους, «ανεκτικότητας», χιούμορ, τάση για απλότητα και κατά του πλούτου (με τους συνεχείς λόγους του κατά των πλουσίων, την προτροπή για αλληλεγγύη και βοήθεια στους φτωχούς, αλλά και την οικειοθελή εισφορά στους φτωχούς κατοίκους του Kings Landing του πλούτου των κειμηλίων της πίστης των Επτά). Σύντομα επέδειξε όμως το πραγματικό πρόσωπο του με την μέχρι τώρα στήριξη ακραίων συμπεριφορών εντός του Kings Landing, αλλά και την ενεργή (για την ώρα τουλάχιστον) στήριξη των πιστών των Επτά (με την δημιουργία πολεμικών ταγμάτων προστασίας τους, αφού τελικά αν οι πιστοί του «κόκκινου θεού» στράφηκαν καθαρά κατά των συμφερόντων του. Ο High Sparrow πάπας μπορεί και να στηρίξει ακόμα και την άνοδο ακραίων  θρησκευτικών κινημάτων στο Γουέστερος,  για την προστασία των συμφερόντων του και της πίστης του, πιθανώς υπό κοινή ηγεσία (υπό την επιρροή του πάντα), κάτι που μπορεί να βρει και ευήκοτα ώτα, μιας και σε πολλές παραδόσεις πολλών βασιλείων του Γουέστερος αλλά και της Δύσης γενικότερα, υπάρχει η αναμονή για μία σωτήρια «μεσσιανική» φιγούρα, που θα εμφανιστεί όταν θα τον έχει ανάγκη ο λαός της χώρας που εκπροσωπεί ή και όλη η χώρα και θα καταφέρει μέσω του πολέμου να σώσει τους λαούς και να τους επιφέρει δόξα, του «πρίγκηπα που είναι υπεσχημένος να έρθει»).
Παράλληλα η Γερμανία, η Δύση και η Μέρκελ (η οποία κάποιο πιστεύουν ότι μπορεί να πέσει εξαιτίας της λανθασμένης πολιτικής με τους λαθρομετανάστες στην χώρα της), βρίσκονται σε σύγκρουση με μία μεγάλη δύναμη στον βορρά, την Ρωσία και τους συμμάχους της (π.χ. Λευκορώσοι, Σέρβοι, Ούγγροι), και κυρίως τους Κινέζους, και προελαύνει σε όλα τα μέτωπα υπό μία ικανή στρατιωτική και πολιτική φιγούρα, τον Πούτιν, ο οποίος άλλοτε είναι μεγαλόψυχος και άλλοτε αδυσώπητος. Οι κύριοι σύμμαχοι της, οι πολυάριθμοι Κινέζοι μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην επιρροή της και στην ενδεχόμενη νίκη, αλλά μπορούν υπό τα κατάλληλα ανταλλάγματα και να στραφούν εναντίον της επιφέροντας της και πλήρη καταστροφή (όπως οι Φρέι στους Σταρκ στο Game of Thrones), μην ξεχνώντας τις παλιές τους αντιπαλότητες και πιστεύοντας και ισχυριζόμενοι (ψευδώς) πως οι δικές της ορδές είναι οι πραγματικοί πολεμικοί απόγονοι των ορδών του ανηλεούς κατακτητή Τσένγκις Χαν και όχι οι σύγχρονοι Μογγόλοι (όπως ψευδώς ισχυρίζονται σήμερα οι Σκοπιανοί πως είναι απόγονοι του εκπολιτιστή και κατακτητή, του Μεγάλου Αλεξάνδρου).

 
 Την ίδια ώρα οι Ινδοί τηρούν στάση αναμονής, κρατώντας  και συντηρώντας τις δυνάμεις τους, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να επέμβουν την κατάλληλη στιγμή κρίνοντας το αποτέλεσμα και τον νικητή, όταν όλοι οι άλλοι θα είναι αποδυναμωμένοι (αν και φαίνεται να έχουν επιλέξει πλευρά). Το ίδιο πράττουν και οι Γιαπωνέζοι, απομονωμένοι στα νησιά τους, και στην πίστη τους, που υπάρχει μόνο εκεί, όντας σε σύγκρουση με τους Ρώσους και εποφθαλμιώντας εδάφη τους. Στην Μεσόγειο οι λαθρομετανάστες έρχονται από τον νότο και την ανατολή απειλώντας τα σύνορα της ΕΕ και τις χώρες της που βρίσκονται κοντά σε αυτά (π.χ. την Ελλάδα και τις χώρες των βαλκανίων).
Παράλληλα οι Λάνιστερ και η Σέρσει (η οποία έπεσε από την ανόητη πολιτική της), βρίσκονται σε σύγκρουση με μία μεγάλη δύναμη στον βορρά, τους Σταρκ και τους συμμάχους τους, τους Τάλλυ, και για ένα διάστημα τους Καστάρκ και κυρίως τους Φρέι, οι οποίοι προέλαυναν σε όλα τα μέτωπα υπό μία ικανή στρατιωτική και πολιτική φιγούρα, τον Ρομπ Σταρκ αρχικά, ο οποίος άλλοτε ήταν μεγαλόψυχος, και τώρα υπό τον Ρους Μπόλτον που είναι αδυσώπητος. Οι κύριοι σύμμαχοι του Ρομπ Σταρκ, οι πολυάριθμοι Φρέι, μπορεί αρχικά να τον βοήθησαν πολύ με την επιρροή τους στην ενδεχόμενη για πολλούς νίκη του, αλλά στο τέλος υπό τα κατάλληλα ανταλλάγματα, στραφήκαν εναντίον τους, επιφέροντας τους και πλήρη καταστροφή, μην ξεχνώντας τις παλιές τους αντιπαλότητες και πιστεύοντας και ισχυριζόμενοι (ψευδώς) πως οι Σταρκ έφταιγαν για ότι συνέβη. Αντίστοιχα οι ορδές του ανηλεούς κατακτητή Καρλ Ντρόγκο (πριν τον θάνατο του), οι Ντοθράκι έκαναν σχέδια με τους «δράκους» Τανγκάρυεν, για την κατάκτηση του Γουέστερος.
Την ίδια ώρα οι Μαρτέλ τηρούν στάση αναμονής, κρατώντας  και συντηρώντας τις δυνάμεις τους, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να επέμβουν την κατάλληλη στιγμή κρίνοντας το αποτέλεσμα και τον νικητή, όταν όλοι οι άλλοι θα είναι αποδυναμωμένοι (αν και φαίνεται να έχουν επιλέξει πλευρά). Το ίδιο πράττουν και οι Γκρειτζόι, απομονωμένοι στα νησιά τους, και στην πίστη τους, που υπάρχει μόνο εκεί, όντας σε σύγκρουση με τους Σταρκ και εποφθαλμιώντας εδάφη τους. Στον βορρά του Γουέστερος και στον νότο και την ανατολή στο Έσσος, οι βάρβαροι εισβάλλουν απειλώντας τα σύνορα και τις χώρες της που βρίσκονται κοντά σε αυτά (τις πόλεις που βρίσκονται μέσα και γύρω από την περιοχή της βαλύρια).

Βλέπουμε λοιπόν καθαρά από όσα ειπώθηκαν παραπάνω, ότι καμιά φορά η φαντασία συναντά σχεδόν πλήρως την πραγματικότητα. Θα έχουμε λοιπόν άραγε μία εκτεταμένη πολεμική σύγκρουση όλων των εμπλεκόμενων πολιτικών συνασπισμών και παικτών, όπως στην τηλεοπτική σειρά και μία πολεμική σύγκρουση εθνών-κρατών, που στο τέλος λόγω της πίεσης και του φανατισμού, αρχικά κυρίως μίας πλευράς (στην σειρά οι πιστοί του Ριλ’ Χορ και στην πραγματικότητα η ISIS) θα μετατραπεί σε γενικευμένο θρησκευτικό πόλεμο, που όλοι θα είναι εναντίον όλων; Άγνωστο αλλά όπως είναι γνωστό στην σειρά αυτή,  στο παιχνίδι του Στέμματος (Game of Thrones) ισχύει πάντα για κάθε υποψήφιο παίκτη της απόλυτης εξουσίας το γνωστό της ρητό: «Όταν παίζεις το παιχνίδι του στέμματος, ή κερδίζεις ή πεθαίνεις. Δεν υπάρχει μέση λύση».
Υστερόγραφο: Όπως αναφέρεται και στο προηγούμενο άρθρο μου «ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΣΥΣΤΗΣΟΥΝ», ΣΤΟ ΕΞΤΡΑ ΥΠΟΑΡΘΡΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ «ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ GAMES OF THRONES KAI ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΥΘΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ», υπάρχουν πολλές εμπνεύσεις για τους χαρακτήρες της π.χ. «ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΡΒΗΓΙΚΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΜΥΘΙΚΩΝ ΟΝΤΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ: http://gameofthronesandnorsemythology.blogspot.gr/ ΚΑΙ http://sf-fantasy.suvudu.com/2013/04/greek-myth-in-game-of-thrones-part-one-robert-baratheon-and-cersei-lannister-as-zeus-and-hera.html)».  Αντίστοιχα όμως δεν είναι γνωστό πως για πρώτη φορά ο όρος βασιλιάς του βορρά εμφανίζεται για πρώτη φορά στο προφητικό κείμενο του Δανιήλ στην Παλαιά Διαθήκη. Και όσο και αν δεν το παραδέχεται ο συγγραφέας είναι πάρα πολύ να επηρεάστηκε πολύ από αυτό για την ιστορία της σειράς του, όπως και οι παραπάνω μυθολογίες. Και σαν  μία απόδειξη για αυτό είναι πιστεύω και το παρακάτω δώρο-άρθρο μου για τους αναγνώστες του ιστολογίου που ακολουθεί και απευθύνεται τόσο σε αυτούς που είναι φαν της σειράς, όσο και στους φαν της σειράς που ψάχνουν μία «εναλλακτική» πηγή ενημέρωσης της πιθανής έμπνευσης για την ιστορία και την πιθανή εξέλιξη της διάσημης τηλεοπτικής σειράς. Καλή σας ανάγνωση και καλή διασκέδαση!!!
GAME OF THRONES ΚΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕ  ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΔΑΝΙΗΛ
Και ο βασιλιάς του νότου θα είναι ισχυρός (Ο παράφρων βασιλιάς Άερυς), αλλά ένας από τους άρχοντές του θα γίνει ισχυρότερος (Ο Τάγοιυν Λάνισττερ) και θα υπερισχύσει εναντίον του και θα καταλάβει την εξουσία. Η εξουσία του θα είναι ευρύτατη. Ύστερα η κόρη του βασιλιά του νότου (Σέρσει Λάνιστερ) θα παντρευτεί τον (άτυπο) βασιλιά του βορρά (Ρόμπερτ Μπαράθεον, ο οποίος στην εξέγερση κατά του βασιλιά Άερυς καθοδηγούσε το Βόρειο τμήμα της χώρας) προκειμένου αυτοί να συνάψουν συμμαχία. Αλλά δεν θα διατηρήσει τη δύναμη του, ούτε η γυναίκα του, ούτε και τα παιδιά της (όντως μακροπρόθεσμα ο Ρόμπερτ Μπαράθεον, Σέρσει Λάνιστερ και τα παιδιά της κατά τα οράματα της Μάγκυ θα χάσουν την ζωή τους και την εξουσία τους) , ούτε και ο προστάτης της (Τζέιμι Λάνιστερ, και αυτός με βάση τα όνειρα του αναμένεται να χαθεί στο τέλος). Θα χαθεί και η ίδια, την ίδια εποχή που θα χαθεί ο άντρας, ο πατέρας της, τα παιδιά της και το περιβάλλον της (κάτι που όντως συμβαίνει μακροπρόθεσμα στην εποχή του παιχνιδιού του στέμματος ακριβώς με την παραπάνω σειρά).
Και στη θέση του βασιλιά του νότου θα σηκωθεί κάποιος συγγενής της (Τζόφρυ Μπαράθεον) και θα έρθει με μεγάλη στρατιωτική δύναμη ενάντια στα εδάφη του βασιλιά του βορρά (άτυπος βασιλιάς του βορρά είναι αρχικά ο Ένταρντ Σταρκ), θα αναλάβει δράση και θα επιτεθεί εναντίον του στα εδάφη του (με τις εισβολές και καταστροφές του Γρέγκορ Κλεγκέιν στα εδάφη των συμμάχων του Ένταρντ Τάλλυ) και (αρχικά) θα υπερισχύσει. Και θα φέρει στα εδάφη του τα αγάλματα των θεών των εχθρών του (λεηλατημένα Σεπτ και αγάλματα των Επτά και καμένα Δέντρα των Αρχαίων θεών του Βορρά), με τα επιθυμητά ασημένια και χρυσά αντικείμενα και με άπειρους αιχμάλωτους και θα έρθει στην Αίγυπτο (Η Αίγυπτος υποδηλώνει τον Νότο σε αντιδιαστολή με τον Βορρά). Και ύστερα αυτός βασιλιάς του νότου θα γυρίσει στα εδάφη του για κάποιο διάστημα.
Όμως οι γιοι του βασιλιά του  Βορρά θα ξεσηκωθούν και μάλιστα ένας από αυτούς (Ρομπ Σταρκ, ο οποίος και θα ανακηρυχτεί και επίσημα βασιλιάς του  Βορρά, μαζί με τα υπόλοιπα αδέλφια του) θα συγκεντρώσει ένα μεγάλο πλήθος από στρατιωτικών δυνάμεων. Και ερχόμενος θα πλημμυρίσει και θα διαβεί τις πεδιάδες της χώρας του εχθρού του με τον στρατό του. Αλλά όταν ξεσηκωθεί και θα φτάσει  νικηφόρα και θα κατακλύσει τα σύνορα του νότιου βασιλείου μέχρι τα (συνοριακά αρχικά) φρούρια του και τότε θα αναγκαστεί (όταν μάθει τα νέα της εκτέλεσης του πατέρα του) να σταματήσει και να γυρίσει πίσω.
Τότε ο βασιλιάς του νότου θα καταληφθεί από μεγάλη οργή και θα πολεμήσει με τον βασιλιά του  Βορρά, και (μέρος από) το στράτευμα του βασιλιά του Βορρά  θα νικηθεί από τον στρατό  βασιλιάς του νότου (αρχικές νίκες στις αψιμαχίες των Λάνιστερ και πιο μετά η νίκη Τύριον κατά της εμπροσθοφυλακής των βόρειων δυνάμεων) Και η καρδιά του βασιλιά του νότου (Τζόφρυ Μπαράθεον μονίμως αλαζόνας)  θα αλαζονευτεί πολύ, αλλά στο τέλος δεν θα υπερισχύσει.
Γιατί  ο βασιλιάς του βορρά θα επιστρέψει, θα παρατάξει πλήθος στρατού  μεγαλύτερο από πριν και θα έρθει με μεγάλη στρατιωτική του σαν ανεμοστρόβιλος θα έρθει και θα εισέλθει στο  νότιο βασίλειο με πολύ δύναμη και εφόδια και θα υπερισχύσει (Συνεχείς νίκες Ρομπ Σταρκ, σύλληψη Τζέιμι Λάνιστερ). Και τότε σε εκείνους τους καιρούς πολλοί θα ξεσηκωθούν εναντίον του βασιλιά του νότου (πόλεμος των τεσσάρων βασιλιάδων, επαναστάσεις των Μπάλον Γκρέιτζοι, Στάννις Μπαράθεον, Ρένλυ Μπαράθεον και Μέις Ταιρέλ). Τότε επίσης βίαιοι επαναστάτες από τον λαό θα ξεκινήσουν εξέγερση, αλλά στο τέλος θα ηττηθούν (εξέγερση του φτωχού λαού στο Kings Landing κατά του βασιλιά Τζόφρυ).

Και ο βασιλιάς του βορρά θα έρθει με ορμή και θα ανεγείρει πολιορκητικά προχώματα και θα καταλάβει μια πόλη με πολλά οχυρώματα (Χάρενχαλ). Και δεν θα υπάρχει δύναμη που να μπορεί να εξακολουθεί να του αντιστέκεται και ούτε και οι εκλεκτοί στρατιώτες  του νότου,  ούτε και ο λαός του δεν θα μπορούν να σταθούν εναντίον των διαλεχτών στρατευμάτων του βορρά. Και ο ερχόμενος εναντίον του νότου ο βασιλιάς του βορρά θα ενεργήσει σύμφωνα με το θέλημά του, και δεν θα υπάρχει κανείς που θα μπορεί να αντισταθεί μπροστά του. Και την γη που κατέλαβε από τον εχθρό του θα την καταστρέψει. Και θα προσπαθήσει να έρθει σε διακανονισμό με τον αντίπαλο του (ειρηνευτικές προτάσεις του Ρομπ Σταρκ στους νότιους αντιπάλους του).

 Και θα δώσει στον βασιλιά του νότου την κόρη το σε γάμο  για να τον διαφθείρει και να του επιφέρει καταστροφή, αλλά αυτή δεν θα μείνει πιστή στον πατέρα της και δεν σταθεί και δεν τον βοηθήσει στα σχέδια του (Εδώ διαφέρει χρονολογικά μόνο από την σειρά, αφού είναι γνωστό ότι ο άτυπος βασιλιάς του βορρά Ένταρντ Σταρκ,  όντως έδωσε την κόρη του την Σάνσα ως σύζυγο στον βασιλιά του νότου Τζόφρυ και αυτή όντως δεν έμεινε πιστή στον πατέρα της και πρόδωσε τα σχέδια του στην βασίλισσα και ύστερα αναγκάστηκε να ακολουθεί πιστά τους Λάνιστερ και να μην μείνει πιστή στους δικούς της).
 Και τότε ο βασιλιάς του βορρά (Ρομπ Σταρκ) θα στρέψει το πρόσωπό του προς τις παράκτιες περιοχές (των Λάνιστερ) και τα νησιά (Γκρέιτζοι) και μάλιστα θα καταλάβει πολλές από αυτές. Αλλά ένας διοικητής θα δώσει τέλος στην περηφάνια του,  ώστε να μην την ξαναεπαναλάβει και υποστεί μία ντροπιαστική ήττα (Πτώση Γουίντερφελ στον Θέον Γκρέιτζοι και μετέπειτα καταστροφή του από τον Ρέμσει Μπόλτον). Τότε αυτός (Ο Ρομπ)  θα στρέψει το πρόσωπό του προς τα φρούρια της δικής του γης αλλά εκεί θα πέσει οριστικά, θα νικηθεί και θα καταστραφεί πλήρως (επιστροφή του Ρομπ προς τον βορρά, κόκκινος γάμος, καταστροφή του ίδιου και του στρατού του στους δίδυμους πύργους των Φρεί από τον άρχοντα τους  Γουόλντερ Φρέι και τον υπασπιστή του Ρομπ Σταρκ, τον Ρους Μπόλτον).
Και στη θέση του θα σηκωθεί κάποιος άλλος, συγγενής του (Τζον Σνόου),  που θα στείλει κάποιον, ο οποίος θα καταπιέσει τον λαό με φορολογία (τον Τάιχο Νεστόρις στον οποίο αναγκάστηκε να βάλει ενέχυρο το τείχος και την γη που αυτό κατείχε για χρήματα και εφόδια, με πολλούς επαχθείς οικονομικούς όρους), αλλά και αυτός στο τέλος θα σκοτωθεί ύπουλα, όχι σε πόλεμο, αλλά με δολοφονία (πριν ο Ρομπ Σταρκ δολοφονηθεί είχε χρίσει ως διάδοχο του ενώπιον των αρχόντων του τον νόθο αδελφό του Τζον Σνόου, ο οποίος αν και δεν το γνώριζε αυτό ήταν ουσιαστικά ο νέος βασιλιάς του βορρά και ο οποίος όντως δολοφονήθηκε  ύπουλα και όχι σε μάχη, πριν πάει σε πόλεμο εναντίον του υποστηρικτή του βασιλιά του νότου Ρους Μπόλτον).
Και στην θέση του θα σηκωθεί κάποιος άλλος, μισητός άνθρωπος, που δεν θα είναι ο νόμιμος διάδοχος (της βασιλείας του βορρά). Θα έρθει σε καιρό (άτυπης) ειρήνης και θα πάρει την βασιλεία χρησιμοποιώντας πολύ πλούτο, απάτες, δολοπλοκίες και ύπουλους τρόπους (πιθανόν να μιλάει για τον Στάννις, ο οποίος δεν είναι όντως ο  νόμιμος διάδοχος της βασιλείας του βορρά και κατά το όραμα που του είπε η Μελισάνδρη θα γίνει στο τέλος αδίστακτος κατά πάντων και ο οποίος πρόσφατα δανείστηκε πολύ πλούτο από την Σιδερένια τράπεζα του Μπράβος, αν και τα χαρακτηριστικά του υπάρχει πιθανότητα να ταιριάζουν και με τον έτερο μη νόμιμο διεκδικητή της βασιλείας του βορρά Πήτερ Μπάλις).
Κανείς στρατός δεν θα μπορεί να εισβάλλει στην χώρα του. Θα τους κατατροπώνει όλους. Με την δύναμη και την τόλμη του θα εκστρατεύσει κατά του βασιλιά του νότου.  Οι στρατιωτικές δυνάμεις του (νέου βασιλιά του βορρά) θα πλημμυρίσουν τις πεδιάδες του βορρά και εξαιτίας του πολλοί θα συντριφτούν (οι βάρβαροι που εισέβαλαν στο τείχος αρχικά και στην συνέχεια ίσως και οι Καστάρκ και οι Μπόλτον) το ίδιο και ο Ηγέτης της διαθήκης (μήπως αναφέρεται στον μεγάλο Σπουργίτη;). Και έπειτα από τις συμμαχίες και τις συνθήκες που θα κάνει (με τους βαρβάρους και τις συμμαχίες με τις φυλές των βουνών του βορρά), θα διαπράξει απάτη και σε καιρό ειρήνης (προσωρινή ανακωχή;) με μικρό στρατό θα εισέλθει στα εδάφη των εχθρών του και θα υπερισχύσει εναντίον τους. Μάλιστα θα κάνει στην γη αυτή ότι δεν έκαναν οι πατέρες του και οι πατέρες των πατέρων του. Λεία και λάφυρα και αγαθά θα διασκορπίσει ανάμεσά στους υποστηρικτές του και εναντίον οχυρωμάτων των εχθρών του θα προετοιμάσει σχέδιά για να τα καταλάβει (ότι κάνει και σχεδιάζει καθαρά ο Στάννις ως τώρα στα βιβλία και την σειρά για τους υποστηρικτές του).
Και θα εξεγείρει την δύναμή του εναντίον του βασιλιά του νότου και ο βασιλιάς του νότου (Τόμμεν Λάνιστερ) θα ξεσηκωθεί για τον πόλεμο με υπερβολικά μεγάλη και κραταιά στρατιωτική δύναμη. Αλλά δεν θα σταθεί, επειδή θα σχεδιαστούν εναντίον του δόλια σχέδια, και μάλιστα αυτοί που θα τρώνε μαζί του τα εκλεκτά φαγητά του, άνθρωποι του περιβάλλοντος του θα τον προδώσουν, και θα επιφέρουν (με την προδοσία τους) την συντριβή του (Ίσως αναφέρεται στην μάχη του Στάννις με τον Μπόλτον και τους Καστάρκ, στην οποία οι «σύμμαχοι» των Μπόλτον και του βασιλιά Τόμμεν Μάντερλυ τελικά τους προδώσουν και συντελέσουν έτσι στην ήττα τους ή στις προδοσίες των γνωστών «ανθρώπων του περιβάλλοντος του», Μπάλις και Βάρυς). Και έτσι η στρατιωτική του δύναμη θα σαρωθεί από την πλημμύρα του στρατού του αντιπάλου του και πολλοί άντρες του θα πέσουν νεκροί.

Και η καρδιά αυτών των δύο βασιλιάδων θα έχει την τάση να κάνει το κακό, και θα λένε ψέματα ο ένας στον άλλο ακόμα και  στο ίδιο τραπέζι. Αλλά τίποτα από αυτά δεν θα έχει επιτυχία (Ίσως υπάρξει μία σύντομη περίοδος διαπραγματεύσεων, όπου και οι δύο αντίπαλοι , είτε είναι ο Στάννις και οι Μπόλτον, είτε ο  Στάννις και οι αντιπρόσωποι του βασιλιά Τόμμεν, θα προσπαθούν να ξεγελάσουν και να εφησυχάσουν ο ένας τον άλλο με ψέματα και απάτες, ανεπιτυχώς όμως).  Και ο βασιλιάς του Βορρά θα γυρίσει στην γη του με μεγάλη ποσότητα αγαθών και λαφύρων και η καρδιά του θα κάνει σχέδια εναντίον της Άγιας Διαθήκης (μάλλον της πίστης των Επτά),  και θα γυρίσει στην γη του (είτε αυτή η γη είναι το τείχος, είτε κάποια άλλα μη καταληφθέντα εδάφη του).
Αλλά αργότερα θα ξαναγυρίσει και μάλιστα θα επιτεθεί πάλι εναντίον του νότου, αλλά αυτή την φορά η εκστρατεία δεν θα είναι το ίδια όπως πρώτα. Θα έρθουν εναντίον του τα πλοία της Κιττίμ και αυτός θα φοβηθεί και θα αναγκαστεί να γυρίσει πίσω (ίσως τα πλοία των Redwine, των Γκρέιτζοι, του Άιρον Γουότερς ή κάποια άλλη ναυτική δύναμη στραφεί εναντίον του και τον εμποδίσει να αποτολμήσει μία νέα επίθεση κατά των νότιων εχθρών του).


Τότε θα γυρίσει πίσω και οργισμένος, θα εκτοξεύσει κατακρίσεις εναντίον της άγιας διαθήκης  και θα ενεργήσει εναντίον της αποτελεσματικά, θα συμμαχήσει με εκείνους που πρόδωσαν την πίστη τους και μάλιστα σε συνεννόηση με αυτούς, θα έρθουν τα στρατεύματα του και θα βεβηλώσουν το αγιαστήριο, το φρούριο, και θα αφαιρέσουν τη μόνιμη θυσία από αυτά τα μέρη (ίσως ο Στάννις αρχίσει έναν γενικό διωγμό κατά της πίστης των Επτά στα εδάφη του και αν έχει καταλάβει ως τότε και το Kings Landing πιθανόν να βεβηλώσει και το αγιαστήριο του, δηλαδή το Σεπτ του Μπάελορ). Και θα τοποθετηθεί σε αυτό το βδέλυγμα που προκαλεί την ερήμωση (πιθανόν κάποιο βωμό του κόκκινου «θεού» του).
Και πολλούς θα οδηγήσει σε αποστασία εναντίον της διαθήκης με μελιστάλακτα λόγια και δολοπλοκίες (Θα πείσει πιθανόν πολλούς να αποστατήσουν κατά της πίστης των Επτά). Όμως ο λαός, που γνωρίζει τον Θεό του θα υπερισχύσει και θα ενεργήσει εναντίον του αποτελεσματικά.  Εκείνοι δε από το λαό που έχουν ενόραση και είναι συνετοί θα μεταδώσουν κατανόηση τους στους πολλούς και θα συνετίσουν τους περισσότερους ανθρώπους του λαού. Αλλά αυτοί θα αναγκαστούν να υποφέρουν σπαθί και φλόγα, αιχμαλωσία και λεηλασία επί αρκετό χρονικό διάστημα. Και τότε θα βοηθηθούν ελάχιστα αν και πολλοί θα ενωθούν μαζί τους, δίνοντας τους υποσχέσεις με  μελιστάλακτο τρόπο και χρησιμοποιώντας τους για τα σχέδια τους (πολλοί θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την βία, τους διωγμούς και την θρησκευτική καταπίεση για να προωθήσουν τα σχέδια τους για την κατάληψη του θρόνου).
Και ο βασιλιάς αυτός του βορρά θα ενεργήσει σύμφωνα με το δικό του θέλημα και θα εξυψώσει και θα μεγαλύνει τον εαυτό του πάνω από κάθε θεό και εναντίον του Θεού των θεών θα πει ασεβή πράγματα. Και στον Θεό των πατέρων του δεν θα δώσει προσοχή· και δεν θα δώσει προσοχή και σεβασμό, ούτε στην επιθυμία των γυναικών ούτε σε κάθε άλλον θεό, αλλά πάνω από όλους θα μεγαλύνει τον εαυτό του ως θεό (Καταπληκτική περιγραφή του Στάννις, αρνησίθρησκος αρχηγός και όχλος, χρήση φωτιάς για διωγμούς, μεγάλος θρησκευτικός φανατισμός, εχθρικός και αδιάφορος για τους θεούς των πατέρων του και αδιάφορος για τις γυναίκες). Μόνο στον θεό των φρουρίων, όμως, θα δώσει δόξα με τη θέση που κατέχει· και σε έναν θεό που δεν γνώριζαν οι πατέρες του (τον κόκκινο θεό­ ίσως;) θα δώσει δόξα με χρυσάφι και με ασήμι και πολύτιμες πέτρες και άλλα επιθυμητά πράγματα. Και θα ενεργήσει αποτελεσματικά εναντίον άκρως ενισχυμένων οχυρών, μαζί με τον ξένο αυτό θεό. Όποιος τον αναγνωρίζει θα του δώσει πλούτη και δόξα και θα τον βάλει να κυβερνάει πολλούς και θα διαμοιράσει την γη στους υποστηρικτές του.

Και τον καιρό του τέλους ο βασιλιάς του νότου θα εμπλακεί σε πόλεμο με τον βασιλιά του βορρά (Αυτός μπορεί να είναι ο Τόμμεν αν είναι ακόμα βασιλιάς ή ο Άεγκον αν έχει κατακτήσει ως τότε το Kings Landing με πολύ πιο μικρές πιθανότητες να είναι επίσης είτε η Νταινέρυς, είτε ο Εύρον Γκρέιτζοι, είτε ο Μέις Ταιρέλ, είτε ο Πήτερ Μπάλις) και ο βασιλιάς του βορρά θα έρθει εναντίον του σαν θύελλα, με πολλά άρματα και ιππείς και με πολλά πλοία, και θα μπει στις χώρες του και θα τις πλημμυρίσει με στρατό και θα τις διαβεί. Και μάλιστα θα μπει στην γη της  Αιγύπτου, η οποία δεν θα ξεφύγει  από αυτόν (Κάστελυ Ροκ ή  Kings Landing αν δεν το έχει καταλάβει έως τότε) και πολλές χώρες θα αναγκαστούν να υποκύψουν σε αυτόν. Τρεις μόνο θα ξεφύγουν από το χέρι του (κάποιοι μικροί ελάσσονες ή μεγάλοι οίκοι που είτε θα υποταχτούν, είτε θα μείνουν ουδέτεροι απέναντι του;). Και θα αποκτήσει τους κρυμμένους θησαυρούς χρυσού και ασημιού και όλα τα επιθυμητά πράγματα της Αιγύπτου. Και οι Λίβυοι και οι Αιθίοπες θα ακολουθούν τα βήματά του (δύο πιθανώς ισχυροί οίκοι που θα έχουν υποταχτεί σε αυτόν).
Αλλά τότε θα υπάρξουν ειδήσεις που θα τον αναστατώσουν, εισβολή από την ανατολή (πιθανώς η Νταινέρυς, ο Άεγκον ή ο Εύρον Γκρέιτζοι) και από το βορρά (πιθανώς οι White Walkers ή οι Άρρυν (υπό τον Μπάλις αν δεν είναι αυτός ο τελικός βασιλιάς του βορρά), ή ο Στάννις (αν δεν είναι αυτός ο τελικός βασιλιάς του βορρά), ή και όλος ο βορράς υπό τους Σταρκ (για άλλη μία φορά), και θα βγει με μεγάλη οργή για να αφανίσει και να επιφέρει σε πολλούς από αυτούς την καταστροφή. Και θα στήσει τις μεγαλοπρεπείς σκηνές του ανάμεσα στη μεγάλη θάλασσα και στο άγιο βουνό, αλλά εκεί θα έρθει το τέλος του και δεν θα υπάρχει πλέον κανείς βοηθός για αυτόν (Ίσως ο Ντάβος ή η Μελισάνδρη).

Και στη διάρκεια εκείνου του καιρού θα σηκωθεί ο Μιχαήλ (ο σωτήριος άγγελος, ακριβώς όπως ο «σωτήριος» Αζόρ αχάι ή ο υπεσχημένος πρίγκιπας στην σειρά), ο μεγάλος άρχοντας και θα έρθει καιρός στενοχώριας τέτοιας που δεν θα έχει έρθει από τότε που υπήρξε έθνος ως εκείνον τον καιρό (Πιθανώς ο Μιχαήλ με την φλεγόμενη ρομφαία θα απεικονίζει τον τελικό νικητή στον παιχνίδι του στέμματος, τον Αζόρ Αχάι με την φλεγόμενη ρομφαία ή τον πρίγκιπα που έχει υποσχεθεί, που κατά πάσα πιθανότητα, κατά την γνώμη μου, θα είναι είτε ο Τζον Σνόου, είτε η Νταινέρυς, είτε ο Τύριον, είτε ο Άεγκον, αλλά πιθανότατα δεν θα είναι ο Βικτάριον Γκρέιτζοι, ο Εύρον Γκρέιτζοι, ο Πήτερ Μπάλις, ο Βάρυς, ο Τόμμεν, ο  Μέις Ταιρέλ και Στάννις).
Πιθανώς στην σειρά στην έκτη σεζόν να «δώσουν» την ιστορία του Στάννις στον Τζον Σνόου, μετά την ήττα του (αν και δεν είναι σίγουρο πως ότι έγινε στην σειρά θα γίνει και στα βιβλία).



ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΑΤΑΙΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ:


[Ουσιαστικά με την ερμηνεία αυτή, δίνεται μία αναδρομική περίληψη (και επανάληψη) της ιστορίας του Στάννις στα βιβλία,  μέχρι να φτάσει να γίνει από βασιλιάς του νότου, στο Dragonstone, βασιλιάς στον βορρά, στο Τείχος, διαφέροντας λίγο χρονολογικά από την χρονολογικά σειρά στα βιβλία και το τηλεοπτικό σόου].

Και στην θέση του (σαν βασιλιάς του βορρά), θα σηκωθεί κάποιος άλλος, μισητός άνθρωπος, που δεν θα είναι ο νόμιμος διάδοχος (της βασιλείας του βορρά). Θα έρθει σε καιρό (άτυπης) ειρήνης και θα πάρει την βασιλεία χρησιμοποιώντας πολύ πλούτο, απάτες, δολοπλοκίες και ύπουλους τρόπους.

(Πιθανόν να μιλάει για τον Στάννις, ο οποίος δεν είναι όντως ο  νόμιμος διάδοχος της βασιλείας του βορρά και κατά το όραμα που του είπε η Μελισάνδρη θα γίνει στο τέλος αδίστακτος κατά πάντων και ο οποίος δανείστηκε πολύ πλούτο από την Σιδερένια τράπεζα του Μπράβος, αν και τα χαρακτηριστικά του υπάρχει πιθανότητα να ταιριάζουν και με τον έτερο μη νόμιμο διεκδικητή της βασιλείας του βορρά Πήτερ Μπάλις).

Κανείς στρατός δεν θα μπορεί να εισβάλλει στην χώρα του. Θα τους κατατροπώνει όλους. Με την δύναμη και την τόλμη του θα εκστρατεύσει κατά του βασιλιά του νότου.  Οι στρατιωτικές δυνάμεις του (του νέου αυτού βασιλιά του βορρά) θα πλημμυρίσουν τις πεδιάδες του βορρά και εξαιτίας του πολλοί θα συντριφτούν (π.χ. ο στρατός του αδερφού του Ρένλυ αρχικά, οι βάρβαροι που εισέβαλαν στο τείχος στην συνέχεια ίσως [στα βιβλία, όχι την τηλεοπτική σειρά] και οι Καστάρκ και οι Μπόλτον) το ίδιο και ο Ηγέτης της διαθήκης (μήπως αναφέρεται στον μεγάλο Σπουργίτη;).

Και έπειτα από τις συμμαχίες και τις συνθήκες που θα κάνει (τους λίγους, μικρούς αρχικούς  συμμαχικούς του οίκους πριν γίνει άρχοντας του Storms End), σε καιρό ειρήνης με μικρό στρατό θα εισέλθει στα εδάφη των εχθρών του και θα υπερισχύσει εναντίον τους (αρχικές μικροσυμπλοκές του στρατού του Στάννις με αυτόν του Ρένλυ).

Μάλιστα θα κάνει στην γη αυτή ότι δεν έκαναν οι πατέρες του και οι πατέρες των πατέρων του. Λεία και λάφυρα και αγαθά θα διασκορπίσει ανάμεσά στους υποστηρικτές του και εναντίον οχυρωμάτων των εχθρών του θα προετοιμάσει σχέδιά για να τα καταλάβει (ή εισβολή του Στάννις και πολιορκία του Storms End από τον μικρό στρατό του).

Και θα εξεγείρει την δύναμή του εναντίον του βασιλιά του νότου και ο βασιλιάς του νότου (ίσως να αναφέρεται στον αδερφό του, τον Ρένλυ, που ήταν και αυτός βασιλιάς στον νότο, εκτός του Τζόφρυ) θα ξεσηκωθεί για τον πόλεμο με υπερβολικά μεγάλη και κραταιά στρατιωτική δύναμη.

Αλλά δεν θα σταθεί, επειδή θα σχεδιαστούν εναντίον του δόλια σχέδια, και μάλιστα αυτοί που θα τρώνε μαζί του τα εκλεκτά φαγητά του, άνθρωποι του περιβάλλοντος του θα τον προδώσουν, και θα επιφέρουν (με την προδοσία τους) την συντριβή του.

(Ίσως αναφέρεται στην δολοφονία του Ρένλυ, από την σκιά της Μελισάνδρης με την μορφή του Στάννις, η οποία φάνηκε και θεωρήθηκε (λανθασμένα) από τον στρατό του Ρένλυ, σαν μία «προδοσία» και «δολοφονία» του από την Μπριέν του Ταρθ, την «ομοτράπεζη» του και πιστή ακόλουθο του).

Και η καρδιά αυτών των δύο βασιλιάδων θα έχει την τάση να κάνει το κακό, και θα λένε ψέματα ο ένας στον άλλο ακόμα και  στο ίδιο τραπέζι. Αλλά τίποτα από αυτά δεν θα έχει επιτυχία.

(Πριν την μάχη, ο Στάννις και ο Ρένλυ, συναντήθηκαν μία τελευταία φορά,  σαν «ομοτράπεζα» αδέλφια, λέγοντας ο ένας ψέματα στον άλλο. Στο τέλος όμως, αν και με μεγάλη χρονική διάρκεια μεταξύ τους, οι προσπάθειες και των δύο, θα πέσουν πιθανότατα στο κενό). 

Και ο βασιλιάς του βορρά θα γυρίσει στη γη του με μεγάλη ποσότητα αγαθών και λαφύρων (μετά την νίκη του επί του Ρένλυ, την «οικειοποίηση» του στρατού του, καθώς και την κατάληψη του Storm’ s End από τον ίδιο) και η καρδιά του θα κάνει σχέδια εναντίον της Άγιας Διαθήκης (μάλλον της πίστης των Επτά),  και θα γυρίσει στην γη του (πιθανότατα το Dragonstone).

Αλλά αργότερα θα ξαναγυρίσει και μάλιστα θα επιτεθεί πάλι εναντίον του νότου, αλλά αυτή την φορά η εκστρατεία δεν θα είναι το ίδια όπως πρώτα. Θα έρθουν εναντίον του τα πλοία της Κιττίμ και αυτός θα φοβηθεί και θα αναγκαστεί να γυρίσει πίσω (ίσως τα πλοία των Redwine, και των Ταιρέλ στην πολιορκία του Kings Landing, που τον εμπόδισαν να το καταλάβει).
Τότε θα γυρίσει πίσω και οργισμένος, θα εκτοξεύσει κατακρίσεις εναντίον της άγιας διαθήκης  και θα ενεργήσει εναντίον της αποτελεσματικά, θα συμμαχήσει με εκείνους που πρόδωσαν την πίστη τους και μάλιστα σε συνεννόηση με αυτούς, θα έρθουν τα στρατεύματα του και θα βεβηλώσουν το αγιαστήριο, το φρούριο, και θα αφαιρέσουν την μόνιμη θυσία από αυτά τα μέρη.
(Με την επιστροφή του στο Dragontone, μετά την ήττα του, ο Στάννις άρχισε έναν γενικό διωγμό κατά της πίστης των Επτά στα εδάφη του, και βεβήλωσε και το άγιο αγιαστήριο του νησιού, δηλαδή το Σεπτ του). Και θα τοποθέτησε σε αυτό το βδέλυγμα που προκαλεί την ερήμωση (πιθανόν κάποιο βωμό του κόκκινου «θεού» του).
Και πολλούς θα οδηγήσει σε αποστασία εναντίον της διαθήκης με μελιστάλακτα λόγια και δολοπλοκίες (Θα πείσει πιθανόν πολλούς να αποστατήσουν κατά της πίστης των Επτά). Όμως ο λαός, που γνωρίζει τον Θεό του θα υπερισχύσει και θα ενεργήσει εναντίον του αποτελεσματικά. 
Εκείνοι δε από το λαό που έχουν ενόραση και είναι συνετοί θα μεταδώσουν κατανόηση τους στους πολλούς και θα συνετίσουν τους περισσότερους ανθρώπους του λαού. Αλλά αυτοί θα αναγκαστούν να υποφέρουν σπαθί και φλόγα, αιχμαλωσία και λεηλασία επί αρκετό χρονικό διάστημα.
Και τότε θα βοηθηθούν ελάχιστα αν και πολλοί θα ενωθούν μαζί τους, δίνοντας τους υποσχέσεις με  μελιστάλακτο τρόπο και χρησιμοποιώντας τους για τα σχέδια τους (πολλοί θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την βία, τους διωγμούς και την θρησκευτική καταπίεση για να προωθήσουν τα σχέδια τους για την κατάληψη του θρόνου από μέρους τους, π.χ. η Σέρσει στα βιβλία και το τηλεοπτικό σόου).
Και ο βασιλιάς αυτός του βορρά θα ενεργήσει σύμφωνα με το δικό του θέλημα και θα εξυψώσει και θα μεγαλύνει τον εαυτό του πάνω από κάθε θεό και εναντίον του Θεού των θεών θα πει ασεβή πράγματα.
Και στον Θεό των πατέρων του δεν θα δώσει προσοχή· και δεν θα δώσει προσοχή και σεβασμό, ούτε στην επιθυμία των γυναικών ούτε σε κάθε άλλον θεό, αλλά πάνω από όλους θα μεγαλύνει τον εαυτό του ως θεό.
(Καταπληκτική περιγραφή του Στάννις, αρνησίθρησκος αρχηγός και όχλος, χρήση φωτιάς για διωγμούς, μεγάλος θρησκευτικός φανατισμός, εχθρικός και αδιάφορος για τους θεούς των πατέρων του και αδιάφορος για τις γυναίκες).
Μόνο στον θεό των φρουρίων, όμως, θα δώσει δόξα με τη θέση που κατέχει· και σε έναν θεό που δεν γνώριζαν οι πατέρες του (τον κόκκινο θεό ίσως;) θα δώσει δόξα με χρυσάφι και με ασήμι και πολύτιμες πέτρες και άλλα επιθυμητά πράγματα.
Και θα ενεργήσει αποτελεσματικά εναντίον άκρως ενισχυμένων οχυρών, μαζί με τον ξένο αυτό θεό. Όποιος τον αναγνωρίζει θα του δώσει πλούτη και δόξα και θα τον βάλει να κυβερνάει πολλούς και θα διαμοιράσει την γη στους υποστηρικτές του (όπως κάνει στην τηλεοπτική σειρά και τα βιβλία).
Και τον καιρό του τέλους ο βασιλιάς του νότου θα εμπλακεί σε πόλεμο με τον βασιλιά του βορρά (Αυτός είναι πιθανόν ο Τόμμεν στην τηλεοπτική σειρά ή και στα βιβλία, αν είναι ακόμα βασιλιάς ή ο Άεγκον αν έχει κατακτήσει ως τότε το Kings Landing με πολύ πιο μικρές πιθανότητες να είναι επίσης είτε η Νταινέρυς, είτε ο Εύρον Γκρέιτζοι, είτε ο Μέις Ταιρέλ, είτε ακόμα και ο Πήτερ Μπάλις) και ο βασιλιάς του βορρά θα έρθει εναντίον του σαν θύελλα, με πολλά άρματα και ιππείς και με πολλά πλοία, και θα μπει στις χώρες του και θα τις πλημμυρίσει με στρατό και θα τις διαβεί.
Και μάλιστα θα μπει στην γη της  Αιγύπτου, η οποία δεν θα ξεφύγει  από αυτόν (ίσως Κάστελυ Ροκ ή  Kings Landing στα βιβλία μιας και σε αυτά, σε αντίθεση με το τηλεοπτικό σόου, ίσως κερδίσει την μάχη του βορρά) και πολλές χώρες (μάλλον κάποια από τα εφτά βασίλεια στα βιβλία) θα αναγκαστούν να υποκύψουν σε αυτόν.
Τρεις μόνο θα ξεφύγουν από το χέρι του (κάποιοι μικροί ελάσσονες ή μεγάλοι οίκοι που είτε θα υποταχτούν, είτε θα μείνουν ουδέτεροι απέναντι του;). Και θα αποκτήσει τους κρυμμένους θησαυρούς χρυσού και ασημιού και όλα τα επιθυμητά πράγματα της Αιγύπτου. Και οι Λίβυοι και οι Αιθίοπες θα ακολουθούν τα βήματά του (δύο πιθανώς ισχυροί οίκοι που θα έχουν υποταχτεί σε αυτόν).
Αλλά τότε θα υπάρξουν ειδήσεις που θα τον αναστατώσουν, εισβολή από την ανατολή (πιθανώς η Νταινέρυς, ο Άεγκον ή ο Εύρον Γκρέιτζοι) και από το βορρά (οι βάρβαροι στην τηελεόραση ή πιο πιθανώς στα βιβλία, οι White Walkers ή οι Άρρυν (υπό τον Μπάλις αν δεν είναι αυτός ο τελικός βασιλιάς του βορρά), ή ο Στάννις (αν δεν είναι αυτός ο τελικός βασιλιάς του βορρά), ή και όλος ο βορράς υπό τους Σταρκ (για άλλη μία φορά), και θα βγει με μεγάλη οργή για να αφανίσει και να επιφέρει σε πολλούς από αυτούς την καταστροφή.
Και θα στήσει τις μεγαλοπρεπείς σκηνές του ανάμεσα στη μεγάλη θάλασσα και στο άγιο βουνό, αλλά εκεί θα έρθει το τέλος του και δεν θα υπάρχει πλέον κανείς βοηθός για αυτόν (Ίσως ο Ντάβος ή η Μελισάνδρη).
Και στην διάρκεια εκείνου του καιρού θα σηκωθεί ο Μιχαήλ (ο σωτήριος άγγελος, ακριβώς όπως ο «σωτήριος» Αζόρ αχάι ή ο υπεσχημένος πρίγκιπας στην σειρά), ο μεγάλος άρχοντας και θα έρθει καιρός στενοχώριας τέτοιας που δεν θα έχει έρθει από τότε που υπήρξε έθνος ως εκείνον τον καιρό (Πιθανώς ο Μιχαήλ με την φλεγόμενη ρομφαία θα απεικονίζει τον τελικό νικητή στον παιχνίδι του στέμματος, τον Αζόρ Αχάι με την φλεγόμενη ρομφαία ή τον πρίγκιπα που έχει υποσχεθεί, που κατά πάσα πιθανότητα, κατά την γνώμη μου, θα είναι είτε ο Τζον Σνόου [όχι πια ως «παλιός πεθαμένος νόθος» Τζον Σνόου, αλλά ως ο νόμιμος διάδοχος του Σιδερένιου θρόνου, με νέο όνομα (Άεγκον Τανγκάρυεν στην TV) και άλλη προσωπικότητα πια (πια ως ο Αζόρ Αχάι ή ο «υπεσχημένος πρίγκηπας της προφητείας»)], είτε η Νταινέρυς, είτε ο Άεγκον, αλλά πιθανότατα δεν θα είναι ο Βικτάριον Γρέιτζοι, ο Εύρον Γκρέιτζοι, ο Τύριον, ο Πήτερ Μπάλις, ο Βάρυς, ο Τόμμεν, ο  Μέις Ταιρέλ και Στάννις).

Πιθανώς στην σειρά στην έκτη σεζόν να «δώσουν» την ιστορία του Στάννις στον Τζον Σνόου, μετά την ήττα του (αν και δεν είναι σίγουρο πως ότι έγινε στην σειρά θα γίνει και στα βιβλία).
[Επίσης, στον προφήτη Δανιήλ, η δοξασμένη χώρα αντιπροσωπεύει την γη του Ισραήλ, καθώς και την Ιερουσαλήμ, η οποία καταστράφηκε από τους Ρωμαίους του Τίτο το 70 μ.Χ., με αποτέλεσμα οι επιζώντες Ιουδαίοι (τα λεγόμενα και «παιδιά του Ισραήλ») να διασκορπιστούν σε όλο τον κόσμο μέχρι να επιστρέψουν ξανά στην χώρα αυτή και να επανιδρύσουν το κράτος του Ισραήλ, μετρά τον λεγόμενο πόλεμο του 1948 μ.Χ.
Για κάποιους στην σειρά «Game of Thrones», η δοξασμένη χώρα αντιπροσωπεύει την γη των Σταρκ, καθώς και την πόλη του Γουίντερφελ, η οποία καταστράφηκε από τους Μπόλτον (με την συνεργασία αυτών και των Λάνιστερ) με αποτέλεσμα οι επιζώντες Σταρκ (τα παιδιά του Σταρκ) να διασκορπιστούν, μέχρι να επιστρέψουν ξανά και να επανιδρύσουν το βασίλειο των Σταρκ, μετρά την λεγομένη «Μάχη των μπάσταρδων».

Επίσης, οι χιλιάδες τους οποίους θα εξοντώσει ο τελικός βασιλιάς του Βορρά στην δοξασμένη χώρα στον Δανιήλ, αντιπροσωπεύουν μάλλον στην σειρά «Game of Thrones», τους χιλιάδες Μπόλτον και Φρέι τους οποίους θα εξοντώσει πιθανότατα ο Στάννις στην λεγομένη «Μάχη των Πάγων» στο αναμενόμενο έκτο βιβλίο της σειράς, την οποία πιθανότατα και θα κερδίσει σε αυτό σε αντίθεση με την τηλεοπτική σειρά].


Κατά παράδοξο όμως τρόπο, στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones, ο ρόλος αυτός φαίνεται να ισχύει κατά τεράστιο ποσοστό και για την Ντενάρυς Τανγκάριεν (αλλιώς Ντάνυ).
Έτσι, όπως και ο τελικός «Βασιλιάς του Βορρά» στα οράματα του Δανιήλ, η Ντάνυ έλεγε ότι αυτή ήταν η νόμιμη διάδοχος των Τανγκάριεν αν και αυτό δεν είναι αλήθεια (αφού ως γνωστόν ο νόμιμος διάδοχος του θρόνου είναι ο Τζον Σνόου/Άεγκον).
Και όντως και αυτή την δύναμη της και τον στρατό της την πήρε μέσω δολοπλοκιών (π.χ. τον γάμο της με τον Καλ Ντρόγκο, την εκτέλεση του αδερφού της Βισέρυς, καθώς και της απάτης μέσω της οποίας πήρε τον έλεγχο του στρατού των Ασπίλων).
Και η ίδια όντως χρησιμοποιώντας πολλές φορές απάτες (όπως στις Ελεύθερες πόλεις), κατάφερε να αυξάνει συνεχώς την δύναμη της, αν και οι στρατιώτες της ήταν αρχικά λίγοι.
Στην συνέχεια, η ίδια πραγματικά εξόντωσε και πολλούς αρχιερείς (τόσο τον Πρυάτ Πρι στο House of Undying, όσο και την Μιρίζ Μαντούρ, η οποία εξόντωσε τον Καλ Ντρόγκο).
[Και επίσης, η Ντάνυ με την καταστροφή του Kings Landing, επέφερε και τον θάνατο του 2ου High Septon (του προκάτοχου του High Sparrow στην τηλεοπτική σειρά), ο οποίος ήταν φυλακισμένος στα μπουντρούμια του Red keep (https://gameofthrones.fandom.com/wiki/High_Septon_(After_the_riot_of_King%27s_Landing), https://gameofthrones.fandom.com/wiki/The_Bells)].
Με την δύναμη της κατέστρωσε και αυτή σχέδια ενάντια σε πολλές οχυρές Ελεύθερες πόλεις δουλεμπόρων του Έσσος και τις κατέλαβε και έκανε σε αυτές ότι δεν έκαναν ούτε οι προγονοί της (οι Τανγκάριεν και οι άλλοι ηγέτες της Βαλύρια), δηλαδή της λεηλάτησε και αφάνισε πλήρως και ανηλεώς όλους τους ηγέτες τους.
Και πραγματικά μοίρασε τα μέρη αυτά που κατέλαβε στους οπαδούς της (είτε τους πρώην σκλάβους των πόλεων αυτών, είτε στον πιστό μισθοφόρο και εραστή της, τον Νταάριο Ναχάρις).

Στην συνέχεια, μετά από νικηφόρους πολέμους στο Έσσος (π.χ. με τους «Γιους της Αρπύιας» και άλλες εμπορικές πόλεις της περιοχής), η Ντάνυ πέρασε στο Dragonstone, και αμέσως μετά κατάφερε να κερδίσει σε μάχες τον στρατό του Νότου, υπό την ηγεσία της βασίλισσας Σέρσει (το δε Castely Rock το κατέλαβε μέσω της προδοσίας του Τύριον Λάνιστερ, ενώ τον στρατό του Τζέιμι Λάνιστερ και των Τάρλυ τον εξόντωσε μέσω των δράκων της).
[Η πρώτη περιοχή που υποτάχθηκε λόγω ανάγκης στην εξουσία της ήταν ο Βορράς, ενώ ο βασιλιάς αυτού, ο Τζον Σνόου, αποκήρυξε το στέμμα του και υποτάχτηκε στην Ντάνυ, για να εξασφαλίσει την βοήθεια της ενάντια στον Night king, και με τον τρόπο αυτό η Ντάνυ έγινε η νέα Βασίλισσα του Βορρά.
Διαδεχόμενη με τον τρόπο αυτό τον Τζον Σνόου, ο οποίος είχε πιο πριν δολοφονηθεί, ενώ είχε ταράξει για ένα διάστημα τους αγρότες που υπηρετούσαν την Night Watch στους φόρους λόγω  της οικονομικής ένδειας αυτής.

[Βέβαια, υπό προϋποθέσεις, ο δεύτερος αυτός Βασιλιάς του Βορρά, ο οποίος έβαζε φόρους λόγω ενδείας και δεν πέθανε σε μάχη, θα μπορούσε να είναι και ο Στάννις, αν και αυτός σε αντίθεση με τον Τζον Σνόου, δεν ανακηρύχτηκε ποτέ επίσημα Βασιλιάς του Βορρά (τουλάχιστον στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones)].
Και πραγματικά, η τρίτη βασίλεια στον Βορρά μετά από αυτές του Ρομπ Σταρκ και του Τζον Σνόου στην τηλεοπτική σειρά ήταν αυτή της Ντάνυ.
Επίσης, με βάση τόσο τις προφητείες του Δανιήλ, όσο και όλες τις άλλες προφητείες των προφητών της Παλαιάς, καθώς και της Καινής Διαθήκης, το «Βδέλυγμα της Ερημώσεως» θα κατέβει από τον Βορρά προς τον Νότο, καταστρέφοντας την γη και εξοντώνοντας το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της.
Και καταστρέφοντας παράλληλα την τότε ισχυρότερη πόλη της γης με φωτιά (όπως κάνει η Ντάνυ στην τηλεοπτική σειρά με το Kings Landing), που στην Αποκάλυψη του Ιωάννη αναφέρεται ως η «Πόρνη Βαβυλώνα» (http://alophx.blogspot.com/2016/09/game-of-thrones_27.html) και επιφέροντας τεράστια ερήμωση, θανάτους και καταστροφή στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου.


Ο δε θάνατος της Ντάνυ στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, είναι και γενικότερα ο τελευταίος θάνατος στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones.
Όπως και κατά την Αγία Γραφή, πριν την Τελική Κρίση, ο τελευταίος θάνατος θα είναι αυτός του αντιχρίστου].
Στην συνέχεια, η ίδια γύρισε στο Dragonstone, μετά την νίκη της, τόσο γιατί ο στόλος της ηττήθηκε από τον στόλο των Γκρέιτζοι, όσο και για το ότι έμαθε ότι υπήρχε απειλή στον Βορρά (ο Night King και ο στρατός των νεκρών του), αφού πρώτα ήρθε σε ψευδείς διαπραγματεύσεις ειρήνης (και από τα δυο μέρη) με την Σέρσει.
Αργότερα, όταν η απειλή του Night King εξουδετερώθηκε, η Ντάνυ προσπάθησε να εισβάλει ξανά στον Νότο από τον Βορρά που βρισκόταν, αλλά η επίθεση του στόλου του Εύουρον Γκρέιτζοι και η καταστροφή μεγάλου μέρους του δικού της, όπως και η εξόντωση και του δευτέρου δράκου της από αυτόν (ο πρώτος δράκος της σκοτώθηκε από τον Night king), την ανάγκασε να γυρίσει πίσω.
[Εδώ να σημειωθεί, ότι η Ντάνυ φερόταν πάντα αυταρχικά, δεν υπολόγιζε τους Θεούς των προγονών της (τους Επτά)]. Αντίθετα, άρχισε να λατρεύει νέους Θεούς (π.χ. τον  λεγόμενο «Θεό της φωτιάς»), και η ίδια άρχισε να πιστεύει ότι είναι η «εκλεκτή της μοίρας», η οποία θα λυτρώσει τον κόσμο από τυράννους, έχοντας μια σχεδόν «θεϊκή δύναμη».

[Η Ντάνυ επίσης, άφηνε να εννοηθεί στους οπαδούς της, όπως και ο Στάννις πριν από αυτή, ότι η ίδια ταυτίζονταν με την «Μεσσιανική Φιγούρα» του «Prince was Promised» στους κάτοικους του Γουέστερος, οι οποίοι ήταν πλειοψηφικά πιστοί των Επτά, του Azor Akhai στους πιστούς του «Lord of Light», ή του «Stallion Who Mounts the World» στους Ντοθράκι]. 
Παράλληλα, η Ντάνυ εξόντωσε πολλούς εχθρούς της στον Βορρά (συγκεκριμένα στον Βορρά η Ντάνυ εξόντωσε πολλές χιλιάδες ήδη νεκρά κατά τα άλλα Wights του Night King), αλλά κυρίως στον Νότο και στο Kings Landing (και οι δυο αυτές περιοχές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «χώρα της δόξας» τόσο λόφο των πολλών ιερών και κατοίκων τους), κυρίως μέσω φωτιάς όπως λέει και το όραμα του Δανιήλ για τον έσχατο «Βασιλιά του Βορρά», και κυρίως τους πιστούς των Επτά.
Πολλά δε από τα εδάφη που κατάλαβε στο Γουέστερος, τα έδωσε σε υποστηρικτές της (π.χ. τον Γκέντρυ Μπαράθεον) ως ανταμοιβή].
Παράλληλα η Ντάνυ είναι αφάνταστα αλαζονική, ανήλεης και υπερήφανη, όπως ακριβώς και ο τελικός βασιλιάς του Βορρά στο όραμα του Δανιήλ.
Τέλος σε μια σύνοψη (για τον τελικό πολέμου του καιρού του Τέλους του Δανιήλ), ο βασιλιάς του Νότου (η Σέρσει) επανέλαβε τις εχθροπραξίες με την Ντάνυ (επίθεση σε στόλο της από Εύουρον και εξόντωση ενός δράκου της και σπάσιμο ανακωχής).
Αλλά η Ντάνυ αντεπιτέθηκε με τον δράκο της, πολλά πλοία, πεζικό και ιππικό και σάρωσε τα εδάφη της εχθρού της, καταλαμβάνοντας πολλά από αυτά και υποτάσσοντας άλλα (π.χ. τα εδάφη των Σταρκ, Άρρυν, των Τάλλυ, των Μαρτέλ, των Τυρέλ, των Γκρέιτζοι, το Castely Rock, ή τα εδάφη των Μπαράθεον).
Εισέβαλε και σαν «πλημμύρα» στην πρωτεύουσα του Νότου και την «δοξασμένη» χώρα, τις κατέλαβε και έσφαξε εκεί μυριάδες (στο δε Kings Landing σκότωσε όλον σχεδόν τον πλύσιμο του) ανακηρυσσόμενη Βασίλισσα του Γουέστερος (η Βασίλισσα από τις στάχτες). Στην συνέχεια, η Ντάνυ, έστησε το στρατόπεδο της αναμεσά στην θάλασσα και τον λόφο του Άεγκον.
Τότε, όμως η ίδια θα μάθει πιθανώς νέα ότι εχθροί από Βορρά και Ανατολή (πιθανώς οι Άρρυν, ο νέος ηγέτης του Ντορν και οι Τάλλυ με την συνδρομή των Βόρειων του Τζον Σνόου/Άεγκον και της Σάνσα), ετοιμάζονται να έρθουν να την εκθρονίσουν (πιθανότατα πληροφορημένοι από γράμματα του Βάρυς πριν εκτελεστεί).
[Αυτό το πολεμικό σενάριο θα συνέβαινε πιθανότατα στο τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones, εάν ο Τζον Σνόου δεν είχε προλάβει να δολοφονήσει νωρίτερα την Ντάνυ.
Επίσης, εδώ μπορεί να αναφερθεί, ότι η  Ντάνυ κηρύττει επίσης δημαγωγικά και επιτυχώς την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανακατανομή του πλούτου υπέρ των φτωχών, όπως και την απελευθέρωση αυτών από τα χρέη τους για να κερδίσει οπαδούς, όπως ακριβώς θα κάνει για παρεμφερείς λογούς ο αντίχριστος στο Τέλος των Ημερών].
Και η ίδια θα στραφεί εναντίον τους για να τους εξοντώσει και να τους αφανίσει, αλλά τότε θα πεθάνει και η ίδια (από τον Τζον Σνόου) χωρίς να υπάρχει κάνεις να μπορεί να την βοηθήσει, αφού όλοι οι έμπιστοι σύμβουλοι της (Τζόρα Μόρμοντ, Μισάντει, Μπάρισταν Σέλμυ) είναι πια όλοι τους νεκροί.

[Φυσικά, όλες οι αναφορές στις μάχες του «Καιρού του Τέλους», θα μπορούσαν να είναι απλά μια επαναληπτική «γενική σύνοψη» όλων των μαχών που έκανε η Ντάνυ από την άφιξη της στο Γουέστερος μέχρι το τέλος της, οπότε οι εισβολείς από τον Βορρά στην περίπτωση αυτή, θα μπορούσαν να είναι οι White Walkers (οι οποίοι εισέβαλαν στο Γουέστερος από τον Έσχατο Βορρά) και η Golden Company (η οποία ήρθε στο Γουέστερος από την Ανατολή)].
Τότε θα εμφανιστεί και ο ηγέτης με το «πύρινο σπαθί» (ο Αρχάγγελος Μιχαήλ στο όραμα του Δανιήλ), και θα γίνει η τελική σωτήρια (στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones, αυτός ο ηγέτης και «σωτήρας» θα είναι στο τέλος μάλλον ο Τζον Σνόου ή ο για κατ’ άλλους «Three-Eyed-Raven» και «Lord of Light», Μπραν Σταρκ, όπως και συνέβη τελικά).
Επίσης, σύμφωνα με άλλα οράματα του Δανιήλ, η Ντάνυ εξόντωσε τρεις Βασιλιάδες (τους Night King, την Σέρσει και τον Εύουρον στην τηλεοπτική σειρά και πιθανώς τον Aegon «Young Griff», την  Σέρσει και τον Εύουρον στα βιβλία) σε σύνολο δέκα (Τζον Σνόου, Ρομπ Σταρκ, Μπάλον Γκρέιτζοι, Στάννις Μπαράθεον, Ρένλυ Μπαράθεον, Εύουρον Γκρέιτζοι, Τόμμεν Μπαράθεον, Τζόφρυ Μπαράθεον, Σέρσει Λάνιστερ και Night King [ή Aegon «Young Griff» στα βιβλια],-https://www.triklopodia.gr/game-thrones-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CF%89%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B7-%CE%BF%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4/).
Επίσης η Ντάνυ υπέταξε στην εξουσία της συνολικά επτά Βασίλεια/Μεγάλους Οίκους στο Γουέστερος, αυτά των Μπαράθεον, των Τάλλυ, των Σταρκ, των Άρρυν, των Τυρέλ, των Μαρτέλ και των Γκρέιτζοι, όπως ακριβώς λέει και η προφητεία του Δανιήλ, ότι το «Βδέλυγμα της Ερημώσεως» θα υποτάξει στην εξουσία του επτά Βασιλείς και τρεις θα καταστρέψει.
Εξαιτίας δε των πολλών καταστροφών, της ερήμωσης και των θανάτων που επέφερε η Ντάνυ στο Γουέστερος, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επίσης με τον όρο «Βδέλυγμα της Ερημώσεως» του προφήτη Δανιήλ.
[Το δε όνομα της Dany, παραπέμπει στην φυλή του Δαν, από την οποία κατά την Χριστιανική Ορθόδοξη παράδοση μας θα προέλθει ο αντίχριστος.
Επίσης, η Ντάνυ εξόντωσε όσους τις βοήθησαν να ανέλθει στην εξουσία (σαν τον Βάρυς) στο Γουέστερος, όπως ακριβώς θα κάνει και το «Βδέλυγμα της Ερημώσεως» (ο αντίχριστος) στο Τέλος των Ημερών με όσους τον βοηθήσουν να αναλάβει την παγκόσμια εξουσία.
Επιπλέον, η μόνιμα αυταρχικά φερόμενη Ντάνυ, υπόσχεται στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones ελευθερία στους λαούς, παύση της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής καταπίεσης, σταμάτημα των πολέμων, ανακατανομή του πλούτου σε όλους ανεξαιρέτως και δικαιοσύνη για να την αποδεχτούν αυτοί ως Βασίλισσα τους.
Τα ίδια ακριβώς θα υπόσχεται ψευδώς και στο Τέλος των Ημερών το «Βδέλυγμα της Ερημώσεως» στους λαούς της γης, προκειμένου να τους εξαπατήσει για να τον χρίσουν αρχηγό τους.
Όσοι δε ανέβασαν την Ντάνυ στην εξουσία, όταν είδαν την τυραννική, αλαζονική και παντελώς περιφρονητική συμπεριφορά της προς όλους, ακόμα και έναντι των ιδίων (π.χ. ο Βάρυς) προσπάθησαν ανεπιτυχώς να την ρίξουν από τον θρόνο, και εκτελέστηκαν στην συνέχεια, ύστερα από διαταγή της.
Το ίδιο ακριβώς θα πάθουν με βάση την Χριστιανική μας παράδοση και όσοι ανεβάσουν τον αντίχριστο στην εξουσία, όταν δουν την τυραννική, αλαζονική και παντελώς περιφρονητική συμπεριφορά του προς όλους, ακόμα και έναντι των ιδίων, θα προσπαθήσουν ανεπιτυχώς να τον ρίξουν από τον θρόνο, και θα εκτελεστούν στην συνέχεια, ύστερα από διαταγή του.
Τα δε έτη τα της ανόδου και της εξουσίας της Ντάνυ ήταν συνολικά επτά (298-305 After Aegons Landing). Οι δε πόλεμοι της σε Έσσος και Γουέστερος κράτησαν συνολικά επτά έτη, όπως και η συνολικοί εμφύλιοι πόλεμοι των διεκδικητών του Στέμματος στο Γουέστερος μετά τον θάνατο του βασιλιά Ρόμπερτ Μπαράθεον.
Όπως ακριβώς με βάση την Αγιά Γραφή και τον προφήτη Δανιήλ, η διάρκεια της ανόδου και της εξουσίας του «Βδελύγματος της Ερημώσεως» (του τελευταίου «Βασιλιά του Βορρά») θα είναι συνολικά επτά. Οι δε πόλεμοι του στον κόσμο, θα κρατήσουν επίσης συνολικά επτά έτη.

Οι δε τρεις οίκοι που θα ξεφύγουν στον «καιρό του Τέλους» από τον τελικό Βασιλιά του Βορρά, θα μπορούσαν να ναι στην περίπτωση της Ντάνυ π.χ. οι Γκλόβερ, οι Μάντερλυ (ή οι Φρέι) και οι Τάλλυ, ενώ τα δυο βασίλεια που θα υποταχτούν σε αυτόν θα μπορούσαν να αντίστοιχα π.χ. οι Τυρέλ και οι Μαρτέλ].
Εδώ μπορεί να αναφερθεί, ότι ο δράκος αποκαλείται και μεγάλο φίδι στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, και συνταυτίζεται έτσι πλήρως το ένα (το φίδι) με το άλλο (δράκο). Το δε σήμα του οίκου της Ντάνυ είναι ο δράκος (αλλιώς μεγάλο ερπετό-φίδι).
Στην Παλαιά Διαθήκη, το σύμβολο της φυλής από την οποία θα κατάγεται σύμφωνα με την Χριστιανική μας παράδοση και ο αντίχριστος (το λεγόμενο και «Βδέλυγμα της Ερημώσεως), της φυλής Δαν, είναι σύμφωνα με τον Πατριάρχη-Προφήτη Ιακώβ αυτό του φιδιού.
Οπότε μέσω της συνταύτισης των δυο παραπάνω ερπετών (φίδι-δράκος), μπορεί να γίνει και εδώ ευκολά συνταύτιση και στην περίπτωση αυτή μεταξύ της Ντάνυ και του «Βδελύγματος της Ερημώσεως».
Άλλωστε, όπως και στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones, έτσι και στον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών», υπάρχουν πολλές Χριστιανικές αναφορές, όπως πχ. η φράση του θεραπευμένου από τον Κύριο τυφλού, «Βλέπω ανθρώπους σαν Δέντρα που περπατούν» στον Ευαγγελιστή Μάρκο (Κεφάλαιο 8, Στίχος 24), από την οποία εμπνεύστηκε ο Τόλκιν τους δεντρόμορφους Εντ].
Τέλος, το Kings Landing θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η πόλη-«Πόρνη της Αποκαλύψεως» του Ιωάννη, η οποία φορά κόκκινα ενδύματα (όπως και η Σέρσει λίγο πριν το τέλος της ως βασίλισσας του), η οποία με βάση αυτό το όραμα καταστρέφεται από φωτιά, όπως ακριβώς γίνεται και από την Ντάνυ στην τηλεοπτική σειρά (https://www.triklopodia.gr/game-thrones-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CF%89%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B7-%CE%BF%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4/).

(Η Ντάνυ θα μπορούσε στην περίπτωση αυτή, ως η κακιά θεία του Τζον Σνόου/Άεγκον που ήρθε σε σύγκρουση με αυτόν, να «προσομοιωθεί» με τον κακό θείο Ριχάρδο τον Γ’ του «Πολέμου των Ρόδων», ο οποίος πολέμησε ενάντια σε Ερρίκο Ζ’ και ηττήθηκε/σκοτώθηκε από αυτόν).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου